Over FUSO

Bekijk video van FUSO.
Onderdeel van Daimler AG

Het in Kawasaki (Japan) gevestigde Mitsubishi FUSO Truck & Bus Corporation is een van de meest vooraanstaande aanbieders van bedrijfswagens wereldwijd en een integraal onderdeel van Daimler AG. Met een deelneming van 89,3 % is Daimler AG naast Mitsubishi Corporation (10,7 %) de belangrijkste aandeelhouder.

Competence Center Light Duty Truck (LTD)

FUSO is binnen Daimler Truck Group verantwoordelijk voor lichte vrachtwagens met een toegestaan totaalgewicht van tot 8,55 ton. Alleen al in Azië worden elk jaar rond 140.000 Canter-eenheden gemaakt en over de hele wereld verkocht.

Competence Center Hybrid Technology

Ook op het gebied van de hybride technologie voor bedrijfswagens is, met nu al meer dan 1200 geproduceerde en dagelijkse gebruikte eenheden, de ervaring zeer groot. Daarom is het Daimler Competence Center Hybrid Technology in Japan uitgebreid.

FUSO Canter

In Nederland vermarkt Mercedes-Benz de FUSO Canter. Deze compacte truck is leverbaar in vier gewichtsklassen van 3,5. 6,0, 7,5 ton en 8,55 ton.. Met drie verschillende cabines, drie motoren en zes wielbases variërend van 2.500 tot 4.750 mm is deze bedrijfswagen zeer veelzijdig. Op het chassisconcept van de Canter zijn talloze oplossingen voor opbouw van carrosserie mogelijk.

Dankzij het specifieke gewichtssegment van de FUSO Canter in combinatie met de specifieke producteigenschappen en voordelen, is de FUSO Canter een goede aanvulling op het brede bedrijfswagenprogramma.

FUSO is onderdeel van Mercedes-Benz Nederland

Medio 2013 heeft Mercedes-Benz Nederland het FUSO-importeurschap over van Mitsubishi Motor Sales Nederland overgenomen. Dat betekent dat alle verkoop en service-activiteiten van de FUSO Canter onder verantwoording komen te vallen van de truckdivisie van Mercedes-Benz.

FUSO Canter Hybrid bij Mercedes-Benz Dealer Bedrijven
Mercedes-Benz Dealer Bedrijven is FUSO dealer

Met vestigingen in Alphen a/d Rijn, Maasdijk en Roelofarendsveen is FUSO dealer. En Mercedes-Benz Truck dealer natuurlijk

Services en dienstverlening
  • Advies en verkoop
  • Onderhoud
  • Garantiewerkzaamheden
  • Laadklepkeuring
  • Aircoservices
  • Laadkraan onderhoud
  • Banden services
  • Schade herstel