Voordelen van de Canter

Eén FUSO Canter, legio mogelijkheden.

Onbeperkte variabiliteit. Dankzij vijf gewichtsklassen, drie cabines, drie motoren, zes wielbases, uiteenlopende opbouwen af fabriek, een handgeschakelde versnellingsbak of de automatische DUONIC®-transmissie met dubbele koppeling, krijgt u altijd een Canter samenstellen die perfect is afgestemd op wat u doet.


Bovendien kunt u hierbij ook nog eens kiezen uit vierwielaandrijving of Eco Hybrid-technologie.

Cabines en chassis. De Canter kan volledig of naar wens individueel worden geconfigureerd voor de 3,5-tons, 6,5-tons, 7,5-tons of 8,55-tons uitvoeringen met een 2 meter brede enkele of dubbele comfortcabine. Voor de 3,5-tons of 6,0-tons uitvoeringen is een 1,7 m smalle cabine beschikbaar. Met zes verschillende wielbases, carrosserielengtes tot 7,2 m, hoge toelaatbare asbelasting en een laadvermogen tot 6t zijn we ervan overtuigd dat we ook voor u de ideale transportoplossing in huis hebben.

Highlights van de FUSO Canter
De nieuwe Canter in vogelvlucht
Efficiency
Gewoon zuinig

De bijzonder efficiënte 3-liter Common-Rail dieselmotor van de Canter levert een hoog vermogen en is zuinig in het verbruik. Met het efficiëntiepakket ECOFFICIENCY worden nog betere resultaten behaald. Bij alle uitvoeringen kan met behulp van het standaard start-stopsysteem, een geoptimaliseerde achterasoverbrenging en een hogere inspuitdruk van 2000 bar een brandstofbesparing tot 9% worden behaald ten opzichte van het vorige model.

FUSO Canter ECO-Efficiency
FUSO Canter AdBlue
FUSO Canter Duonic versnellingsbak
Comfort
Gewoon comfortabel

De onafhankelijke wielophanging bij de vooras zorgt in de 3,5-tons klasse voor veel comfort en een hoge rechtuitstabiliteit en stuurprecisie. Voor de beste arbeidsomstandigheden zorgt de als optie leverbare automatische airconditioning, die door de snelle verwarming of koeling de van tevoren ingestelde interieurtemperatuur constant houdt. Dankzij de in het dashboard geïntegreerde versnellingshendel hebben ook uw bijrijders voldoende ruimte in de cabine van de Canter. De positie van de versnellingshendel zorgt voor een hoog bedieningscomfort, vrije doorgang en een volwaardige derde zitplaats naast de chauffeur. De stoelen van Isringhausen geven de rug bovendien comfortabel ondersteuning. Als optie is een geveerde chauffeursstoel leverbaar.

FUSO Canter interieur
FUSO Canter Cabine top view
FUSO Canter aircoditioning
Manoeuvreerbaarheid
Gewoon wendbaar

Eén van de meest wendbare voertuigen in zijn klasse (cirkel buitenste voorwiel 8,6 meter bij de 3C-serie met een wielbasis van 2500 mm). Met geringe overbouwuitvoeringen voor en zes verschillende wielbases vindt u beslist de juiste uitvoering voor uw inzetdoeleinden. Met de compacte standaardcabine bij de modellen 3S13 en 6S15 zijn nóg efficiëntere transportdiensten mogelijk in de smalle straten in de stad.

Veiligheid
Gewoon veilig

De Canter is één van de veiligste voertuigen in zijn klasse. Bij de 4x2-modellen zorgen hiervoor onder meer ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD) en het standaard ESP (behalve 6C18 4x4 en 9C).

FUSO Canter RISE veiligheid

Actieve veiligheid:

  • RISE (Realized Impact Safety Evolution) met geïntegreerde onderrijbeveiliging en bescherming bij aanrijdingen van opzij
  • ABS en ESP standaard (behalve 6C18 4x4 en 9C) en krachtige schijfremmen (behalve 4x4) rondom
  • Onderstel met hoge rechtuitstabiliteit, ook bij volle belasting
FUSO Canter airbag veiiligheid

Passieve veiligheid:

  • Airbags voor chauffeur en bijrijder (optioneel)
  • Driepunts veiligheidsgordels (met gordelspanners in combinatie met airbags)
  • Stuurwiel met geïntegreerde bescherming bij aanrijdingen

Gemakkelijk opbouwmogelijkheden
Gewoon opbouwvriendelijk
FUSO Canter opbouwvriendelijk

Passieve veiligheid:

Op het gebied van opbouwoplossingen maakt de Canter het u erg makkelijk. Zo zijn af fabriek voor elke gewichtsklasse en cabinecombinatie laadbakken en kipperbakken voor verschillende wielbases beschikbaar. Hierdoor bespaart u tijd, omdat u slechts één aanspreekpunt hebt en het voertuig bij levering direct gereed voor gebruik is. Bovendien bespaart u geld, omdat de opbouwoplossingen af fabriek een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en hiervoor – mocht er toch een keer iets bij de opbouw niet werken – vanzelfsprekend de voertuiggarantie van drie jaar of 100.000 km van toepassing is.


Ook carrosseriebouwers kunnen van alles met de Canter. Het doorlopende gatenpatroon van het ladderchassis vergemakkelijkt het carrosseriewerk. Hieraan wordt ook bijgedragen door de als optie leverbare 24V-aansluiting en de diverse, als optie leverbare PTO's die bij de uiteenlopende opbouwoplossingen passen.