FUSO Canter transmissie

Een nieuwe definitie van rijcomfort: DUONIC®

DUONIC® staat voor comfortabel schakelen zonder onderbreking van de trekkracht, met minimale slijtage. Overtuig uzelf van de eenvoudige bediening en intelligente oplossingen als de kruipfunctie, waarmee niet alleen moeiteloos kan worden gemanoeuvreerd, maar ook zonder problemen op hellingen kan worden weggereden. In combinatie met het standaard start-stopsysteem (ISS) en de standaard ECO Mode rijdt u met de transmissie met dubbele koppeling DUONIC® efficiënter en milieubewuster dan ooit. Bovendien bespaart u ook nog brandstof en dus uiteindelijk geld.

 

FUSO Canter Joystick versnellingspook
Parkeerfunctie en handmatig schakelen

DUONIC® beschikt over een parkeerfunctie, zodat u uw Canter veilig kunt achterlaten. Ook kunt u met de hand met de zes versnellingen op- en terugschakelen.

FUSO Canter Eco set
ECO Mode standaard

De transmissie met dubbele koppeling DUONIC® is standaard uitgerust met ECO Mode. Hiermee wordt vroeger geschakeld, waardoor het brandstofverbruik afneemt. Met de DUONIC® is altijd de juiste versnelling ingeschakeld die het minste verbruik vergt.

FUSO Canter Duonic tranmissie
Minder koppelingsslijtage – geen onderhoud

In tegenstelling tot conventionele transmissies wordt de transmissie met dubbele koppeling DUONIC® gekenmerkt door een lage slijtage. Naast het lage brandstofverbruik bespaart u ook omdat er minder uitvaltijd voor onderhoud is benodigd en er minder onderhoudskosten dan bij een handgeschakelde versnellingsbak ontstaan.

FUSOCanter versnelling
Kruipfunctie

Met deze functie beweegt u langzaam en veilig voor- of achteruit, zonder dat u gas hoeft te geven. Dit is vooral handig in langzaamrijdend verkeer en tijdens het manoeuvreren.

Video van DUONIC