FUSO Canter motorisering

Krachtpatsers: met overtuigende prestaties

FUSO canter motorisering
Drie vermogensklassen

De zuinige 3,0-liter viercilindermotor in drie vermogensklassen staat u uiterst efficiënt terzijde: de motor beschikt standaard over een motorrem en een verbeterd koppel bij lage toerentallen. Daarnaast wordt bij de Eco Hybrid een elektromotor toegepast, die de verbrandingsmotor bij het wegrijden en accelereren ondersteunt.

 • De motor met een vermogen van 96 kW (130 pk) biedt een goede basis voor uw onderneming.
 • De motor met een vermogen van 110 kW (150 pk) is een uitstekende combinatie van zuinigheid, trekkracht en prestatievermogen. Bij de Eco Hybrid zorgt de samenwerking met de elektromotor met een vermogen van 40 kW voor een uiterst laag verbruik.
 • De sterkste motor met een vermogen van 129 kW (175 pk) geeft de Canter 3,5 ton, 6,5 ton 4x4, 7,5 ton en 8,55 ton afdoende kracht om ook veeleisende taken moeiteloos uit te voeren.
FUSO Canter 96 Kw
Klasse 96 kW (130 pk)
 • De op twee na sterkste motor in het motorprogramma
 • Leverbaar voor het 3,5-tons segment
 • Met uitlaatgasrecirculatie en dieselpartikelfilter

De Canter beschikt in deze vermogensklasse over uitlaatgasreiniging, bestaande uit uitlaatgasrecirculatie (AGR) en een dieselpartikelfilter (DPF). Dit bespaart gewicht en onderhoudskosten, en zorgt voor een hoger laadvermogen.


De motor met een vermogen van 96 kW (130 pk) biedt een duidelijk verbeterd vermogen bij een lager toerental. Tussen 1300 en 3000 t/min is een koppel van 300 Nm beschikbaar. De geoptimaliseerde aandrijflijn, inclusief de standaard handgeschakelde vijfversnellingsbak of geautomatiseerde transmissie met dubbele koppeling DUONIC® in combinatie met ECO Mode, zorgen in vergelijking met het vorige model voor een duidelijk lager verbruik.n

FUSO Canter 110 Kw
Klasse 110 kW (150 ch)
 • De op één na sterkste motor in het motorprogramma
 • Samen met een elektromotor zorgt deze motor in de Canter Eco Hybrid voor een uiterst laag verbruik
 • Leverbaar voor alle gewichtsklassen
 • Uitlaatgasreinigingstechnologie bij 3,5 en 6,0 ton: uitlaatgasrecirculatie en dieselpartikelfilter
 • Uitlaatgasreinigingstechnologie vanaf 6,5 ton: uitlaatgasrecirculatie, dieselpartikelfilter en SCR

De motor combineert zuinigheid, trekkracht en prestatievermogen (een hoog koppel van 370 Nm over een breed koppelbereik). De motor onderstreept de voordelen van het Canter-productconcept. In combinatie met de als optie leverbare geautomatiseerde transmissie met dubbele koppeling DUONIC® en het standaard start-stopsysteem (ISS) wordt het verbruik nóg verder verlaagd.


Ook in de vermogensklasse van 110 kW (150 pk) zorgt de geoptimaliseerde aandrijflijn, zowel met de handgeschakelde vijfversnellingsbak als met de geautomatiseerde transmissie met dubbele koppeling DUONIC® in combinatie met ECO Mode, voor een duidelijk lager verbruik dan bij het vorige model. De Canter Euro VI beschikt ook in de vermogensklasse van 110 kW (150 pk) over een onderhoudsvrij uitlaatgasreinigingssysteem met uitlaatgasrecirculatie (AGR) en gesloten dieselpartikelfilter (DPF). Bij de 6,5/7,5- en 8,55-tons modellen komt hier het BlueTec® 6 SCR-systeem bij.

FUSO Canter 110 Kw
110-kW motor in de Canter Eco Hybrid

In de Eco Hybrid wordt de krachtige Euro VI-motor ondersteund door een elektromotor met een vermogen van 40 kW en een koppel van 200 Nm. De elektromotor wordt gevoed door een 2-kWh lithium-ion-accu, die de tijdens het remmen gewonnen energie opslaat en tijdens het wegrijden en accelereren de elektromotor aandrijft. Hierdoor kan, samen met het standaard start-stopsysteem (ISS) en de geautomatiseerde transmissie met dubbele koppeling DUONIC®, bij de Eco Hybrid een tot 23 % lager brandstofverbruik worden bereikt – en ook een lagere CO2-emissie. Dankzij het lagere brandstofverbruik hebt u de hogere aanschafkosten al na enkele jaren rijden terugverdiend.

FUSO Canter 129 Kw
Klasse 129 kW (175 pk)
 • De krachtigste motor in het motorprogramma
 • Leverbaar voor het 3,5-, 6,5-, 7,5- en 8,55-tons segment
 • Uitlaatgasreinigingstechnologie bij 3,5 ton: uitlaatgasrecirculatie en dieselpartikelfilter
 • Uitlaatgasreinigingstechnologie vanaf 6,5 ton: uitlaatgasrecirculatie, dieselpartikelfilter en SCR

Deze krachtige motor zorgt voor maximaal vermogen bij een minimaal verbruik. In combinatie met de geautomatiseerde transmissie met dubbele koppeling DUONIC® kan het verbruik zelfs nóg verder worden verlaagd. De Canter 3C18 met 129 kW (175 pk): topprestaties in de 3,5-tons klasse. Dit model is rendabel dankzij het lage brandstofverbruik, ook bij hoge gemiddelde snelheden. De maatregelen hiervoor hebben geen invloed gehad op het laadvermogen. De motor met een vermogen van 129 kW (175 pk) beschikt in het 7,5- en 8,55-tons segment over de BlueTec® 6-technologie. De combinatie van SCR en AGR (uitlaatgasrecirculatie) zorgt voor een gering AdBlue-verbruik. De AdBlue-tank heeft een inhoud van 12 liter, goed voor een actieradius van 4000 kilometer. Het brandstofniveau wordt op een display in het dashboard weergegeven.