FUSO Canter chassis cabine

Meer comfort en een hoger laadvermogen

Met één van de zes solide chassis in de segmenten van 3,5 tot en met 8,55 ton met een laadvermogen tot 6 ton maakt de FUSO Canter uw dagelijkse werk altijd lichter. De opbouwvriendelijkheid zorgt er namelijk voor dat de beschikbare ruimte maximaal wordt benut in combinatie met een optimale laadlengte. Het resultaat voor u: meer efficiëntie in het transport.

FUSO canter chassis
Chassis/laadvermogen

Op basis van de robuuste chassisuitvoeringen van de Canter kan de meest uiteenlopende carrosseriebouw worden uitgevoerd. Aan de mogelijkheden wordt ook bijgedragen door de 24V-aansluiting en de PTO-uitvoeringen voor het gebruik van compressoren en hydraulische pompen.

De tegen corrosie beschermde chassis zijn uiterst licht, waardoor voor de FUSO Canter hoge laadvermogens kunnen worden gerealiseerd. In het 3,5-tons segment draagt de Canter meer dan 1,6 ton.

De 6,0-tons klasse heeft zelfs een laadvermogen van meer dan 3,8 ton. In het 7,5-tons segment draagt het chassis meer dan vijf ton. En in het segment 8,55 ton bereikt de nieuwe Canter een laadvermogen tot 6 ton, een laadvermogen dat tot dusver alleen aan 10-tonners was voorbehouden.

Wielbases

De beschikbare wielbases van de FUSO Canter

Fuso Cante wielbases
De carrosserielengten

De beschikbare carrosserielengten van de FUSO Canter.

Fuso Canter carrosserielengten
Onafhankelijke wielophanging

De FUSO Canter wordt gekenmerkt door veel rijcomfort. In de 3,5-tons klasse zorgt de onafhankelijke wielophanging bij de vooras voor veel rijcomfort dankzij een hoge rechtuitstabiliteit en stuurprecisie. Hierbij is op het gebied van laadvermogen geen enkel compromis aangegaan.


Ook onze 6,0-tonners zijn met een geoptimaliseerde vering bij de vooras uitgerust en zorgen voor nóg betere rijeigenschappen en nóg meer rijcomfort.

Belastbare remmen

Alle 4×2-modellen van de Canter beschikken standaard over ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD), ESP (behalve 6C18 4x4 en 9C) en schijfremmen. Bovendien helpt de 50-kW motorrem het voertuig af te remmen wanneer hellingafwaarts wordt gereden, waardoor de bedrijfsremmen worden ontzien. Voor u betekent dit: meer comfort, een hogere laadcapaciteit, meer veiligheid en lagere onderhoudskosten.