FUSO Canter Eco Hybrid

Onderweg naar de hoogst mogelijke rentabiliteit

Ook op technisch gebied legt de FUSO Canter Eco Hybrid nieuwe maatstaven aan. De onovertroffen combinatie van een efficiënte 3,0-liter motor en een elektromotor staat niet alleen garant voor voortreffelijke performance, maar ook voor uitstekend rendement. Verder profiteert u van de transmissie met dubbele koppeling DUONIC® en het standaard start-stopsysteem – elke meter opnieuw, en zeker in langzaamrijdend verkeer.

 

Canter Hybrid Simulator

 

FUSO canter Eco Hybrd
Rijden = brandstof bespraren

Rijden betekent in de praktijk brandstof besparen, terwijl met remmen energie wordt gewonnen – dat is feitelijk het hele principe van een parallelle, hybride aandrijving. Tijdens het remmen wordt de teruggewonnen energie namelijk in de accu opgeslagen, en wordt vervolgens niet alleen gebruikt bij het wegrijden, maar ook bij het optrekken. In combinatie met het start-stopsysteem – waarbij de motor bij stilstand kortstondig wordt afgezet en vervolgens vrijwel onmerkbaar opnieuw wordt opgestart wanneer er weer wordt weggereden kan op deze manier tot zo’n 23% brandstof worden bespaard

 

Uitstekende prestaties

Omdat de Canter ook als hybride uitvoering uitstekende prestaties moet kunnen leveren, wordt de efficiënte 3,0-l motor bij gestaan door een pittige elektromotor met een vermogen van 40 kW en koppel van 200 Nm. Daarbij zorgt de duurzame lithium-ion-accu met een capaciteit van 2 kWh ervoor dat u heel lang en met heel plezier op de kosten kunt blij ven besparen. Vanuit die optiek hebben we er dan ook geen enkele moeite mee om u maximaal tien jaar garantie te bieden op de essentiële componenten van de accu.

FUSO Canter Eco Hybrid battery
Soepel schakelen

Bij de slijtage- en onderhoudsarme DUONIC® transmissie met dubbele koppeling is het comfort van een automaat gecombineerd met de dynamiek van een handgeschakelde versnellingsbak. DUONIC® bestaat uit twee koppelingen, waarbij het koppel steeds van de ene naar de andere koppeling wordt overgedragen. Dit principe heeft als voordeel dat er heel soepel, en vooral zonder enige onderbreking van de trekkracht, kan worden geschakeld, met duidelijk meer efficiëntie en comfort.

Ideaal voor parkeren

Dankzij de soepele schakeling zonder enige onderbreking van de trekkracht is DUONIC® dan ook de ideale partner als het om comfort gaat. Verder kunt u met behulp van de parkeerfunctie uw Canter Eco Hybrid veilig parkeren. Tot slot kunt u met de handige kruipfunctie langzaam en veilig manoeuvreren, zonder dat u daarbij gas hoeft te geven – de ideale oplossing voor langzaamrijdend verkeer of als u heel behoedzaam moet manoeuvreren.

Belastbare remmen

Alle 4×2-modellen van de Canter beschikken standaard over ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD), ESP (behalve 6C18 4x4 en 9C) en schijfremmen. Bovendien helpt de 50-kW motorrem het voertuig af te remmen wanneer hellingafwaarts wordt gereden, waardoor de bedrijfsremmen worden ontzien. Voor u betekent dit: meer comfort, een hogere laadcapaciteit, meer veiligheid en lagere onderhoudskosten.

Video FUSO Canter Eco Hybrid